Про чудодійний олії кмину

Масло з чорного кмину — найцінніший продукт, який століттями застосовується в народній медицині. Сьогодні масло чорного кмину холодного віджиму використовують в лікувальних і профілактичних цілях, а також воно вважається ефективним косметичним засобом. Унікальний склад засобу забезпечує його лікувальні властивості.

Опис масла чорного кмину, яке зробив Гіппократ, свідчить про те, наскільки воно було корисно ще в стародавні часи. В Єгипті, наприклад, засіб застосовували в косметиці і проти укусів отруйних змій. Його вживали в стравах, тим самим покращуючи травлення, позбавляючись від глистів і нормалізуючи роботу важливих внутрішніх органів. Авіценна стверджував, що приймати ефірне масло кмину дуже корисно для відновлення життєвих сил після тривалого фізичного навантаження або хвороби.

Про чудодійний олії кмину

Масло з чорного кмину активно застосовується в народній і традиційній медицині

Зміст:

активні речовини

Хімічний склад масла з насіння чорного кмину включає близько 100 активних компонентів, половина з яких істотно покращує і прискорює обмінні процеси всередині організму. Найціннішими речовинами, що входять до складу засобу, є поліненасичені і мононенасичені омега-кислоти. Також тут є вітаміни, амінокислоти, каротиноїди, калій, фосфор, залізо, натрій, цинк, кальцій, селен, марганець, нікель, мідь і ін., Дубильні речовини, глюкоза, ксилоза, флавоноїди, сапоніни, алкалоїди, ензими, ефірні масла.




Ефірна олія кмину містить безліч жирних кислот, серед яких омега-6, омега-9, пальмітинова, стеаринова, арахінова, миристиновая, ліноленова, пальмітолеіновая. Такий склад кислот масла чорного кмину в значній мірі покращує роботу органів серцево-судинної і травної систем, укрепляюще діє на нервову систему, відновлює гормональний баланс, приводить в норму ліпідний обмін, запобігає розвитку запальних захворювань, покращує стан шкірних покривів, підвищує імунітет і сприяє виведенню з організму непотрібних речовин.

До складу темного кмину входить вітамін Е, який справляє протизапальну дію, підвищує захисні функції імунної системи, зміцнює серце і судини, покращує стан шкіри. Будучи потужним антиоксидантом, вітамін позитивно впливає на роботу всіх м’язових тканин, значно підвищує фізичну витривалість, вважається важливим фактором в роботі репродуктивних органів, незамінний для правильного розвитку ембріона.

Користь каротиноїдів, які входять до складу препарату, в тому, що вони грають важливу роль в його загоюють здібностях. Вітамін А, який отримують організмом з каротиноїдів, сприяє регенерації пошкоджених ділянок шкірних і слизових покривів, бере участь в синтезі колагену, стабілізує кількість глюкози, що входить до складу крові. Каротиноїди, зокрема вітамін А, є важливими елементами у формуванні зубної і кісткової тканини, у виробленні чоловічих і жіночих гормонів, в зміцненні захисних функцій організму.

До складу засобу з чорного кмину в великій кількості входять фітостероли, є натуральними природними гормонами. Ці речовини сприяють виробленню організмом гормонів, холевой кислот і вітаміну D. Фітостероли — компоненти багатьох ліків, так як мають протизапальну, бактерицидну і імуностимулюючу дію, зменшують рівень холестерину і цукру в крові. Ліки, що містять фітостероли, застосовують в лікуванні захворювань органів ендокринної, серцевої систем і передміхурової залози.

Корисні властивості

Готове ефірне масло кмину забезпечує тонізуючий ефект, а при постійному застосуванні значно підвищує мозкову діяльність, покращує стан нервової системи. Чим особливо корисно масло чорного кмину, так це позитивним впливом на роботу всієї травної системи — воно сприяє кращому перетравленню їжі, підвищенню апетиту, поліпшенню процесів бродіння і нормалізації травлення в цілому.

Ефірна олія, отримана з чорного кмину, проявляє активну сечогінну дію, справляє стимулюючий ефект на процес виведення токсичних речовин. У лікуванні простудних захворювань важливу роль відіграє відхаркувальний властивість.

Продукт покращує стан шкіри, роботу серця, запобігає гормональний дисбаланс, знімає запалення, допомагає при безплідді, підвищує працездатність організму, загоює різні пошкодження шкіри і слизової, приводить в норму вміст глюкози, значно зменшує кількість холестерину. Масло з темного кмину вважається чудовим профілактичним засобом проти онкозахворювань, таких як рак крові.

Масло застосовується для лікування вугрової висипки, дерматитів, екземи, кропив’янки, бородавок, псоріазу, герпесу та багатьох інших дерматологічних захворювань, так як виявляє протиалергічну, протизапальну, протигрибкову, противірусну і бактерицидну дію. У косметологічних цілях продукт застосовують для поліпшення стану волосся, відновлення їх кольору і зростання, для пом’якшення, живлення, підтягування і очищення шкіри обличчя.

Масло чорного кмину тонізує весь організм, підвищує мозкову активність і нормалізує роботу нервової системи

застосування

Масло з чорного кмину застосовують при порушеннях роботи органів травної системи, при бронхіті, ГРВІ. Воно зміцнює судинні стінки, знижує ймовірність появи тромбів і бляшок холестеринів, знімає спазми в судинах, запобігає запальні захворювання. Це засіб застосовують в комплексному лікуванні варикозу, тромбофлебіту, тромбозу, гіпертонії, атеросклерозу.

При прийомі всередину препарат має противоглистное, протизапальну, жовчогінну дію. Лікує порушення в роботі жовчних проток, ентероколіт, гельмінтози, гастрити, коліти, виразкову хворобу, панкреатит, цироз, дисбактеріоз. Масло чорного кмину рекомендують застосовувати при надмірній вазі, цукровому діабеті, під час годування дитини грудьми.

Продукція

Королівське масло з чорного кмину має такі цілющі властивості:

  • лікує нежить, купірує напади астми, застосовується як ефективний відхаркувальний засіб;
  • активно стимулює імунну систему;
  • в комплексі з іншими препаратами лікує склероз;
  • покращує вироблення молока молочними залозами;
  • покращує стан здоров’я при цукровому діабеті;
  • лікує геморой і гемороїдальні вузли;
  • стабілізує тиск;
  • лікує запальні захворювання вух;
  • допомагає при стоматологічних проблемах;
  • тонізує.

Ефіопське масло чорного кмину

  • підвищує імунітет;
  • стимулює виділення молока у годуючих мам;
  • виводить глисти;
  • позбавляє від бородавок;
  • звільняє від каменів в органах сечової системи;
  • лікує застуду, нежить, задишку, бронхіт і астму.

Єгипетське масло, що отримується з чорного кмину, найчастіше застосовують в комплексному лікуванні гіпертонії, патології серця і судин, атеросклерозу. При покупці такого продукту необхідно бути гранично уважним, так як на ринку часто з’являється неякісний препарат з Єгипту. Недобросовісні виробники можуть поставляти продукт, отриманий не холодним, а гарячим віджиманням. Таким чином кількість підвищується, а якість знижується. Фахівці дають рекомендації, на що звертати увагу і як відрізнити підробку від справжнього масла чорного кмину з Єгипту. Найвірнішим ознакою є смак — у справжнього свіжого продукту він не буде мати смаженого присмаку.

Зберігати масло кмину потрібно в темному і сухому приміщенні при температурі не більше 25 градусів.

Масло чорного кмину, за своїми корисними якостями, не дарма називають королівським


Логотип

Все найцікавіше про чорному кмину

Чорний кмин, а точніше насіння рослини, не тільки ароматна спеція, а й одне з дієвих і безпечних природних ліків, здатних зцілювати від багатьох хвороб. Рослина має багато назв: чорний кунжут, Сейдалі, чорнушка посівна, в ботанічної класифікації його називають калінджі або нигелла (Nigella sativa). Цю спецію часто плутають з такою приправою, як кумін (Cumīnum cymīnum), хоча…

Корисні властивості чорного кмину

Чорний кмин і його корисні властивості здавна відомі в країнах Кавказу, Азії, Америки, в Індії, Єгипті, Ефіопії та ін. Трава і її насіння нерідко використовуються як приправа до традиційних страв цих країн, проте найбільшу цінність чорний кмин і масло чорного кмину представляють як ліки від багатьох хвороб. У багатьох країнах Азії і Європи вивчають і…

Скромний лікар з великими можливостями, або Все про спориші

Спориш — рослина, яке зустрічали, мабуть, все. Справа в тому, що він вкрай невибагливий до умов зростання і селиться буквально всюди: в садах і парках, у дворах і скверах, на берегах озер і річок. Багато дачники вважають його звичайним бур’яном, не підозрюючи про його корисні якості. Трава горця пташиного використовувалася в лікувальних цілях з глибокої…